Locatii

Locație: Biserica Romano-Catolică din Brașov

Str. Mureșenilor 19, Brasov

Biserica Romano-Catolică de pe strada Mureșenilor, edificiu de cult în stil baroc, a fost construită cu sprijinul direct al împărătesei Maria Theresia, de către arhitectul Iosif Carol Lamasch, între anii 1776-1782. Anterior, pe același loc se afla o capelă a mănăstirii dominicane construită în stil gotic, care era orientată pe direcția est-vest, invers decât biserica barocă. Această biserică romano-catolică constituie cel mai reprezentativ edificiu baroc din Cetatea Brașovului.

Locație: Castelul Szentkereszty, Centrul de Cultură Arcuș

Str. Benedek Elek nr. 439, Arcuș

Sala de spectacole a oraşului Sfântu Gheorghe are o vechime de peste o sută de ani, clădirea fiind inaugurată în 1899, datorită primarului Gödri Ferenc, un iubitor al artei teatrale, urmând ca în 1957 să fie renovată, extinsă şi reamenajată. În anul 1948 se deschide primul teatru profesionist şi permanent al oraşului Sfântu Gheorghe, sub numele de Teatrul Popular Maghiar de Stat, ca mai apoi, în 1987, din dorința Elenei Ceaușescu, să fie înființată instituția românească Teatrul Andrei Mureșanu. Astfel, de peste 25 de ani, teatrele Andrei Mureșanu și Tamási Áron își desfășoară activitatea într-un spațiu cultural bilingv, comunitatea consumatorilor de teatru fiind formată din spectatori români (30%) și maghiari (70%). Sala de spectacole are o capacitate de 440 de locuri, iar pe scena teatrului s-au organizat festivaluri bine cunoscute precum ATELIER, Transform@, TAMper2.

Locație: Teatrul din Sfântu Gheorghe

P-ta Libertății Nr.1, Sfântu Gheorghe

Veche reşedinţă nobiliară, clădirea în stil neobaroc în care îşi are sediul Centrul de Cultură Arcuş a fost fondată de familia baronului maghiar Bela Szentkereszty, înrudită cu familia grofilor austrieci Haller şi a boierilor români Florescu şi Bibescu şi datează de la sfârşitul sec. al XIX-lea (cca. 1890). În 1982 a fost restaurată şi pregătită drept reşedinţă pentru familia Ceauşescu, iar în 1990, clădirea e înscrisă în lista monumentelor istorice şi de arhitectură ale judeţului Covasna.