Soliști / Trupe

Festivalul Naiului „Gheorghe Zamfir” reuneşte la Sfântu Gheorghe şi nu numai, în preajma sărbătorii Sfântului Gheorghe, interpreţi consacraţi, care au fost alături de maestrul naiului atât pe scenele din ţară, cât mai ales pe cele internaţionale. Publicul spectator va avea parte de concerte extraordinare de nai şi orgă, nai şi oboi, precum şi un spectacol folcloric de nai cu taraf.

image
Gheorghe Zamfir

Cu peste 55 de albume și CDuri lansate, peste 40 de milioane de discuri vândute, 120 de discuri de platină și aur, nenumărate premii și concerte pe toate cele cinci continente, Gheorghe Zamfir nu mai are nevoie de vreo prezentare. Este cel mai celebru naist român al tuturor timpurilor, iar presa și publicul l-au numit “Regele Naiului” la nivel mondial.

image
Adrian Petrescu

Muzician cu o impresionantă carieră artistică naţională şi internaţională, Adrian Petrescu este prim oboist al Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti. Este membru al Trio-ului "Syrinx" al orchestrei "Virtuozii din Bucureşti".image
Christian Micșunescu

De departe cel mai mare organist român în viață, Christian Micșunescu a cântat alături de Gheorghe Zamfir la Viena, Berlin sau Munchen. În momentul de față locuiește la Munchen și vine în România special pentru Festivalul Zamfir.image
Cvartetul de Coarde Tiberius

Cvartetul este format din Molnár Tibor-vioară I, Lokodi Károly-vioară II, Molnár József-violă și Zágoni Előd-violoncel, iar din anul 2008 funcționează ca Cvartetul de Coarde al Filarmonicii de Stat din Tg. Mureş. Printre premiile obținute amintim doar Locul I la Erste Wiener Klassik Preis pentru cea mai bună interpretare a clasicilor vienezi.

image
Taraful Zamfir

Taraful care-i poartă numele va cânta alături de Maestrul Zamfir în ultima zi de festival, la Teatrul din Sfântu Gheorghe, într-un regal folcloric de neuitat.